468x60 Ads





Bilgisayar Etkisinden Gözleri Korumak

1. Doktorların önerdiği ilk tedbir bilgisayar ekranının her saat başında kapatılarak gözlerin 10 dakika dinlendirilmesidir. Örneğin pencereden dışarı bakılarak gözün doğal çalışma düzenine dönmesi sağlanabilir.


2. Ekran çözünürlüğünün iyi olması ve oturma şekliniz de gözler için çok önemlidir. Dik bir pozisyonda, gözlerin monitörle aynı hizada olmasına özen gösterin.


3.Monitörler için kullanılan filtre camlar, gözlere zarar veren UV ışınlarını tutar. Bu ürünlerin kullanımı oldukça faydalıdır.


4. Kontakt lens kullanıyorsanız gözleriniz daha çabuk kuruyacaktır. Bunu engellemek için göz damlaları mevcuttur. Doktor kontrolünde bu tür göz damlalarını kullanabilirsiniz.


5.A, B2, E ve C vitaminleri, kalsiyum gözlerin sağlığı için çok önemlidir. Gözlere iyi gelen besin maddeleri arasında havuç, peynir, balık ve taneli meyveler bulunur. Ayrıca özellikle sonbahar ve kış aylarında taze sıkılmış meyve-sebze suları da tüketilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Her Türlü Bilgi © 2011 Designed by US Real Estate Registry and made free with contributions from San Francisco and Los Angeles Realtors.