Bilim insanları yaptıkları araştırmalarda yemek borusu kanserinin nedeninin hepimizin içmekten büyük keyif aldığı çayı gösterdiler.
British Medical Journal’da yayınlanan bir araştırmaya göre çoğumuzun her gün en az 1 bardak içtiği çay, 70 C dolaylarında ve kanser riskini defalarca artıracak türde.
Avrupalı insanların çayın içine süt katarak içmesi ise bu tehlikeyi bir nebze olsun azaltmakta ve kanser riski taşımamaktadır.
Yemek borusu tamamen kaslardan oluşan bir organdır ve yiyeceklerin mideye ulaşmasını sağlamaktadır. Sıcak içilen çay bu kasları zedemekte ve dokusunu bozarak kansere neden olabilmektedir.
Yemek borusu kanserine neden olan diğer etkenler ise alkol ve sigaradır. Ancak Avrupa’da bu maddelerin kullanımının, ülkemizden ve Doğu ülkelerinden fazla olmasına rağmen yemek borusu kanseri görülme sıklığı çok daha az. Bu nedenle uzmanlar, doğu ülkelerindeki kanser oranının yüksek olmasında çayın etkili olduğunu savunmaktadırlar.
Her yıl dünya üzerinde 500 binden fazla insan yemek borusu kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor.
Sıcak Çayın Zararları
Gönderen
admin
8.01.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder