468x60 Ads





Maya Yaşlanmayı Geciktiriyor

John Hopkins ve Ulusal Tayvan Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, mayanın içinde bulunan özel bir proteinin yaşlanma süreciyle ilgili özellikleri olduğunu keşfetti. Bu proteinlerin aktifliği yapay bir şekilde baskı altına alındığında organizmaların daha çabuk yaşlandığı ve yaşam sürelerinin kısaldığı kaydedildi. Tam tersi durumda ise yaşlanma hızının yavaşladığı gözlemlendi.


Araştırmacılardan Prof. Geoff Buck, gençliğin belki de ilk kez moleküler biyokimyasal seviyede korunduğunu dile getirdi. Araştırmanın detayına inmek gerekirse bu etki asetilasyon olarak bilinen süreçle ilgilidir. Asetilasyon, moleküllere asetil eklenmesi sürecidir.


Asetilasyon, vücudun çevreye uyumunu sağlayan proteinin fonksiyonunda değişime neden olabilir. Bu süreç maya organizmalarının yaşam süresinde % 50 uzamayı sağlar. Uzmanlar bu fenomenin memeli hücrelerinde de yaratılabileceğini ve titiz bir çalışma sayesinde yaşam süresinin uzayabileceğini belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Her Türlü Bilgi © 2011 Designed by US Real Estate Registry and made free with contributions from San Francisco and Los Angeles Realtors.